Kistor och Urnor

Det första valet vid planering av begravningen gäller ofta kistan och urnan.

Begravningskistor

Vid en begravning är kistan i centrum. Kistan behövs också när den avlidne kremeras, kistan används för att transportera den avlidne till kremeringen, och den avlidne kremeras i kistan. Kistan avspeglar den avlidnes liv och hedrar deras minne.

I vårt sortiment hittar du vackra och högkvalitativa kistor. På Fredsgatan kan du se ett brett utbud av kistor från våra tillverkare. På Biskopsgatan visas endast miniatyrmodeller av kistorna. Du kan också bekanta dig med vårt utbud av kistor i vår planeringstjänst.

Våra mest populära kistor

Här kan du bläddra bland våra mest populära kistor. I vårt sortiment hittar du både träkistor och beklädda kistor, och de flesta av dem har en matchande urna.

Orvokki

Material: linne.

Tillverkare: Toni Teuho.

Det finns också en urna med samma mönster.

Muutto

Material: linne.

Tillverkare: Toni Teuho.

Valonsäde

Material: Bomull eller linne.

Tillverkare: Toni Teuho.

Suomi 100

En jubileumsmodell till ära av Finlands hundraårsjubileum. Kistan är noggrant tillverkad av finsk furu, och dess yta är slät och elegant med en festlig ljus färg.

Tillverkare: SHT-Tukku.

Tammi 82

Kistans jämnbreda form, tillsammans med dess kraftfulla brädor som sträcker sig längs ovansidan, framhäver ekens robusta och ädla stämning.

Det finns också en urna med samma stil.

Tillverkare: SHT-Tukku.

Honka 92

Denna eleganta kista i jämnbred form är tillverkad med traditionell träbearbetningsteknik från noggrant utvalt, oregelbundet furu. Den mörka tonen och lackbehandlingen framhäver träets naturliga skönhet.

Tillverkare: SHT-Tukku.

Toni Teuho Kannel-kistor

Den moderna kistan Kannel, designad av Heikki Rosti, är tillverkad av radiellt sågad furu. Ytan på det speciellt sågade materialet har ett randigt mönster. Kistan finns tillgänglig oljad eller vaxbehandlad i naturell, vitt eller svart. För de olika färgalternativen finns även en passande urna för askan.

Arkku Kannel musta.

Kannel svart

Kannel Kuultovalkea.

Kannel vitlaserad

Arkku Kannel luonnonvaalea.

Kannel naturell

Urnor

När en avliden kremeras så behövs det en urna för att ge askan en lämplig viloplats. I vårt utbud finns inhemska urnor som passar väl ihop med våra kistor. Vi erbjuder olika typer av urnor i olika material och storlekar. Många av urnorna kan matchas med våra kistor för en enhetlig helhet.

Här är några exempel på urnor. Du kan se hela vårt urval i vår planeringstjänst eller på plats i våra byråer, där vi hjälper dig med valet.

 

Våra mest populära urnor

Här är några exempel på urnor. Du kan se hela vårt urval i vår planeringstjänst eller på plats i våra butiker, där vi hjälper dig med valet.

Orvokki

Material: linne.

Tillverkare: Toni Teuho.

Det finns också en kista med samma mönster.

Kannel

Material: furu.

Tillverkare: Toni Teuho.

Det finns också en matchande kista med samma design.

Majakka

En handgjord urna i finsk furu tillverkad i Punkalaidun. Formen och materialen i Majakka-urnan för tankarna långt ut till havet och friheten.

Tillverkare: SHT-Tukku.

Syli

En urna i björkfanér. Syli-urnan är designad av Laura Väre, som år 2019 valdes till Årets unga designer. Med urnans runda form ville hon skapa en lugn och trygg känsla. Björkfanéret ger en fin yta på urnan som påminner om trädstammar och årsringar.

Tillverkare: SHT-Tukku.

Kappa

En urna av finsk furu tillverkad för hand i Punkalaidun. Kappa-urnans design hedrar naturen och hantverkstraditionerna.

Tillverkare: SHT-Tukku.

Planera begravningen online

1.

Börja planera begravningen i appen när det passar dig.

2.

Du får omedelbart en preliminär prisuppskattning och en plan för begravningsarrangemangen. Detta förpliktar dig inte att beställa en tjänst från oss.

3.

Det lokala familjeföretaget kommer snart att kontakta dig och gå igenom planen med dig.

4.

Du får ett detaljerat erbjudande för det paket du önskar.

5.

Efter att du accepterat erbjudandet tar vi hand om begravningsarrangemangen som du önskar.